Thailand

"I december månad 2004 var vi på semester i Kamala för andra gången. I Kamala har vi funnit vår verkliga trivselplats med många trevliga thailändare, som vi blivit mycket goda vänner med. 11 dagar efter vår hemkomst inträffade den förskräckliga katastrofen, och nästan hela Kamala blev förstört av de stora flodvågorna. Många människor omkom och många förlorade allt de hade. Efter några dagar fick vi efter många försök kontakt med våra vänner, som mirakulöst nog överlevt, och beslöt då att försöka samla ihop pengar och åka ner till dem och hjälpa dem så gott vi kunde. Den 22/1 2005 åkte Sven och Vilhelm till Thailand medan Gullan stannade hemma för att ta hand om gården.

Det var en fruktansvärd syn som mötte oss i Kamala. Visst hade vi sett mycket på TV, men annat är det att se det i verkligheten. De första dagarna i byn gick åt till att rekognisera behovet av hjälp, och till att dela ut matpengar till dem som verkligen inte hade något. Sen började arbetet med att blanda murbruk, rulla grus och forma och gjuta husplattor. Vi köpte bla byggmateriel till några, fläktar till en restaurang och en brocka till byn att blanda bruk i.

Vi träffade ett svenskt par, som bor halvårsvis i Kamala, och de hjälpte oss väldigt mycket med bla information. Detta par, Carina och Alf har också kontakt med 3 föräldralösa barn, som behöver nya föräldrar i någon form av fadderverksamhet. Kontakta oss på Ekhems Gård, om du vill bli fadder."

 
klicka på bilden för att se fler bilder

Du kan också hjälpa till ekonomiskt med att sätta in en slant på vårt
Thailandkonto, och vi lovar att de pengarna oavkortat kommer att gå till
behövande i Kamala. Konto: Sparbanken Gripen 9330  593040970-0